Hi ha un total de 458 datasets al catàleg d'Open Data BCN

Destacats

divendres, 22 novembre, 2019

Esdeveniment final del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe

L’acte final de la segona edició del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe va tenir lloc el dimarts 19 de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress. Una molt interessant sessió que va despertar una gran expectació i on es van poder veure tots els equips finalistes exposant els seus projectes.

També l’equip guanyador del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició_2019 i representants de 2 centres educatius de la ciutat de Kobe van tenir l’oportunitat d’explicar els seus treballs.

Tots els ponents van rebre un diploma de participació i acabada la sessió de presentacions van poder gaudir d’una estona de networking per intercanviar impressions mentre gaudien d’un aperitiu ofert per l’organització.

El cònsol del Japó a Barcelona i personalitats dels ajuntaments de Barcelona i Kobe van intervenir en diferents moments d'aquest acte final d’aquesta iniciativa de col·laboració entre ambdues ciutats que té l’ origen al 2018, en la celebració dels 25 anys del seu agermanament.

L’esdeveniment va ser tot un èxit i l’organització felicita una vegada més a tots els participants per fer-lo possible!

Veure vídeo resum de l'esdeveniment.

Destacats Repte Barcelona Dades Obertes

dijous, 28 novembre, 2019

Segona sessió formativa als professors inscrits al Pla de Formació específic sobre dades obertes del Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020

La segona sessió formativa als professors inscrits al Pla de Formació específic sobre dades obertes dins del concurs Repte Barcelona Dades Obertes, va tenir lloc ahir dia 27 de novembre a les aules del Cibernàrium.

El tractament de dades amb fulls de càlcul i la visualització amb Flourish van ser els nous coneixements que els docents assistents van adquirir o reforçar per tal de tenir eines necessàries per treballar els projectes que faran a l'aula amb el seus alumnes amb dades d'Open Data BCN. Veure Materials formatius.

Es va aprofitar per comunicar als professors, les últimes notícies relacionades amb el Repte, com el resum visual Sumeu-vos al Repte, el reconeixement de la iniciativa per Eurocities o la participació dels alumnes i professors del centre guanyador de la Segona edició_2019, INS Vila de Gràcia, a l’esdeveniment final del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, centre que també va ser visitat per representants de centres educatius de la ciutat de Kobe.

Agraïm de nou a tots els participants el seu interès i esforç. La propera sessió tractarà sobre infografies i tancarà el bloc formatiu. Recordem també que la participació al concurs es pot fer sense l'atenció a aquest pla formatiu, presentant un projecte tal com indiquen les Bases i la Convocatòria.

divendres, 22 novembre, 2019

El Repte Barcelona Dades Obertes principal exemple del primer principi del "Decàleg de principis de dades ciutadanes" de Eurocities

Eurocities, aquesta gran xarxa de ciutats  europees, ha seleccionat la iniciativa  Repte Barcelona Dades Obertes com el principal exemple  del  primer principi del Decàleg de principis de dades ciutadanes. Aquest principi de forma resumida diu que "les dades ciutadanes són un valor públic i individual  que cal que sigui utilitzat amb l'enfoc de l'interès públic".

Assolim així un dels objectius, amb l'esforç de tots els implicats, Ajuntament de Barcelona, Consorci d'Educació de Barcelona i CESIRE de posicionar la nostra ciutat com a referent en la introducció de les dades obertes en el món educatiu.