Hi ha un total de 436 datasets al catàleg d'Open Data BCN

Destacats Repte Barcelona Dades Obertes

dijous, 9 maig, 2019

L'ESDEVENIMENT I ELS PROJECTES GUANYADORS del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició_2019

La Fàbrica de Creació de Fabra i Coats ha acollit avui, 8 de maig de 2019, l’acte d'exposició i lliurament dels premis del 'Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició_2019' amb més de 300 assistents entre joves estudiants, professors/es, personal municipal i d’altres institucions i entitats relacionades amb les dades.

Aquests són els centres i projectes guanyadors:

  • 1r premi: Institut Vila de Gràcia amb el treball "La gentrificació als barris a Barcelona"
  • 2n premi: EAT Institut LLuïsa Cura amb el treball "Evolució del comerç als barris de Barcelona"
  • 3r premi: Institut Joan Brossa amb el treball "On ubicar la meva botiga a Barcelona"

Moltes felicitats a tots, guanyadors i participants!

 

Destacats

dijous, 25 abril, 2019

Fi de la implementació del canvi qualitatiu en els datasets amb dades de Cultura publicats al portal Open Data BCN

Durant 4 mesos, i com vam anunciar en la corresponent novetat, s'ha realitzat en els datasets publicats al portal Open Data BCN que contenen dades de Cultura, un canvi qualitatiu no comportant en cap cas una pèrdua d'informació.

Aquest canvi es dóna ara per finalitzat destacant el benefici d'augmentar el potencial d'anàlisi per l'usuari reutilitzador ja que permet creuar dades amb molta més agilitat i facilita la creació de nous indicadors i, per al gestor del sistema, facilita la gestió i manteniment al reduir el nombre de datasets i recursos publicats.

Per el que fa referència al volum de dades, passem de 47 datasets existents inicialment a 24, 3 d’ells són noves publicacions. Podeu consultar-ho aquí.

divendres, 8 febrer, 2019

Descobriu els datasets amb informació històrica del catàleg d'Open Data BCN

Molts datasets del portal Open Data BCN  també tenen publicats recursos amb dades històriques. Què vol dir això? Doncs que no només es publica la informació actual del sistema de gestió corresponent, amb la periodicitat indicada, si no que  també estan a l'abast de tots els usuaris dades d'anys, trimestres o mesos anteriors permetent realitzar diferents estudis i comparatives.  El catàleg, en facilita la cerca mitjançant el  filtre 'Informació històrica: Si'

 Així, trobem datasets d'actualització anual , com poden ser  entre d'altres els d'accidentalitat i de demografia, trimestral com el de peticions ciutadanes i destaquem els històrics d'aquells en que publiquem les dades  amb freqüència d'actualització immediata o cada 5 minuts, com ara el  trànsit, on es poden trobar dades  per mesos  des de l'octubre de l'any 2017, el bicing, tant l'ús com les estacions,   amb dades  des del mes d'agost  i la qualitat de l'aire  des del  juny del 2018. D'altres, com a l'arbrat viari  i els habitatges d'ús turístic  presenten  sèries  trimestrals.