Hi ha un total de 429 datasets al catàleg d'Open Data BCN

Destacats

dimecres, 27 febrer, 2019

Canvi qualitatiu en els datasets amb dades de Cultura publicats al portal Open Data BCN

Al llarg dels propers mesos, i tal com també s’està tractant els datasets de Cultura publicats al portal Open Data BCN, es realitzarà, en els datasets que contenen informació de Cultura, un canvi qualitatiu. Les dades, ara presentades de manera que cada dataset conté només un concepte estadístic, passen a organitzar-se per tal que el dataset contingui tots els conceptes susceptibles de ser analitzats conjuntament. A títol d'exemple, els fins ara anomenats “Visitants dels museus i els espais d’exposicions de la ciutat de Barcelona”, “Usuaris dels museus i dels espais d’exposicions de la ciutat de Barcelona”, “Visitants de les exposicions temporals de la ciutat de Barcelona“, “Nombre d'exposicions temporals de la ciutat de Barcelona“ i “Fons de les col·leccions dels museus de la ciutat de Barcelona” passen a ser substituïts per aquest únic anomenat “Dades de museus i exposicions de la ciutat de Barcelona”. En canvi el dataset “Llista exposicions temporals de la ciutat de Barcelona” es mantindrà sense modificacions, ja que la naturalesa de les dades que conté no permet creuar-les amb cap altre.

Els formats de publicació no canviaran i seguiran sent .csv i .xml. Tanmateix el nombre de visites i descàrregues reflectirà l'acumulat d'aquestes, des de la inauguració del nou portal (23/02/2017) del dataset o datasets que es substitueixin.

Aquest canvi comportarà que el portal presenti, en valors absoluts, un decreixement en el nombre de datasets a favor d'una millor qualitat dels publicats.

dijous, 15 novembre, 2018

World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe. Acte públic de presentació de visualitzacions finalistes

En el marc de la Smart City Expo World Congress 2018, ahir dia 14 de novembre va tenir lloc l'acte públic de presentació de les visualitzacions finalistes del World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe.

Més de 70 persones, entre les que es trobaven representants de l'administració local i de l'Ajuntament de Kobe, els autors dels treballs finalistes, membres del jurat i altre públic interessat, van assistir a aquest esdeveniment. L'acte va ser inaugurat i conduit per Mª Mercè Fígols, responsable del servei Open Data BCN, servei de dades obertes de l'Ajuntament de Barcelona i, per part de l'Ajuntament de Kobe, el Sr. Taisuke Matsuzaki, director del ICT Development.

Les 24 visualitzacions finalistes d'aquest repte que es va realitzar de forma paral·lela a Barcelona i a Kobe van ser classificades en 4 grans grups: Mobilitat, Incidents, Espai Públic i Retrat Social per tal de facilitar l'exposició per part dels seus autors.

Vam veure que Barcelona i Kobe, a més de celebrar en aquesta ocasió el 25è aniversari del seu agermanament, comparteixen inquietuds i problemes. Ambdues busquen explicacions, respostes i solucions en el coneixement i iniciativa dels seus ciutadans i les dades obertes  dels respectius consistoris, entre altres repositoris, són  importantíssimes per ajudar a portar-ho a terme.

Gràcies a tots, participants i assistents, per fer que aquest esdeveniment fos tot un èxit!

Destacats Repte Barcelona Dades Obertes

dimecres, 10 abril, 2019

CENTRES FINALISTES Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019

Ja tenim els centres finalistes del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019!

A continuació presentem la llista per ordre alfabètic:

Els alumnes representants exposaran els treballs realitzats amb dades publicades al Portal Open Data BCN a l'acte final que es celebrarà el dia 8 de maig la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de la ciutat de Barcelona on també hi haurà un espai d'exposició de les infografies.  

Amb impaciència esperem aquest dia en què podran compartir amb tot el públic assistent el gran treball que han fet. Arribar a la final ja és un premi.

Els desitgem a tots molta sort!

dimarts, 26 març, 2019

ACTE FINAL Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019

Després de l’èxit de la primera edició, el proper dimecres 8 de maig es celebrarà a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de la ciutat de Barcelona l’acte final de presentació dels treballs i lliurament de premis del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019.

En aquest es comptarà amb l’assistència de més de 200 alumnes procedents dels centres que han participat en l’edició d’enguany, acompanyats dels professors que els han tutelat entre altres docents.

L'esdeveniment es desenvoluparà a la sala d’actes de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats on també s'ha reservat un espai per exposar totes les infografies que han treballat els centres participants. Això permetrà que els assistents les puguin observar i comentar.

Al llarg de l’esdeveniment, els alumnes representants dels 10 centres amb els treballs millor valorats disposaran de 5 minuts per defensar el projecte davant dels seus companys, de la resta de participants i assistents i del jurat, composat per diferents professors universitaris, reconeguts experts en anàlisi de dades. Aquest any comptem, en el marc de les relacions entre l’Ajuntament de Barcelona i les universitats, amb la Laia Albors Zumel, una estudiant de 2n curs del grau Ciència i Enginyeria de Dades de la UPC.