Hi ha un total de 462 datasets al catàleg d'Open Data BCN

Destacats

dimecres, 13 novembre, 2019

Ja tenim els 6 projectes finalistes de la World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe!

Ja tenim els 6 projectes finalistes de Barcelona del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe i els seus autors que, junt amb els de la ciutat japonesa de Kobe, exposaran a l'acte final que tindrà lloc en el marc de l'Smart City Expo World Congress el proper dimarts 19 de novembre.

El jurat d’experts ha valorat tots els treballs presentats amb diverses temàtiques tot i que enguany vam alinear el concurs amb el Pla Clima i s'ha fet èmfasi a “les ciutats i l’emergència climàtica”. Bona part dels treballs lliurats hi han fet referència.

Els finalistes proposen solucions a les conseqüències de l’escalfament global, aborden temàtiques com la mobilitat en moto per la ciutat, els camins escolars més recomanables o l’impacte que tenen les compres on-line.

dijous, 24 octubre, 2019

Les dades del clima, Temperatures i Precipitacions de la ciutat de Barcelona disponibles al portal

El portal Open Data BCN publica dades en relació al clima a la ciutat de Barcelona. Es tracta del dataset Temperatures mitjanes mensuals de l’aire de la ciutat de Barcelona des de 1780, una sèrie de temperatures mitjanes mensuals mostrades en graus centígrads (ºC) i del dataset Precipitacions acumulades mensuals de la ciutat de Barcelona des de 1786, amb les dades de les precipitacions mensuals acumulades des del 1786 representades en mil·límetres. Aquestes dades han pogut ser publicades gràcies a la col·laboració amb el Servei Meteorològic de Catalunya, organisme de la Generalitat de Catalunya.

Destacats Repte Barcelona Dades Obertes

dijous, 24 octubre, 2019

Primera sessió formativa als professors inscrits al Pla de Formació específic sobre dades obertes del Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020

Ahir dimecres 23 d'octubre de 2019 es va fer la primera sessió de formació als professors inscrits al Pla de Formació específic sobre dades obertes dins del concurs Repte Barcelona Dades Obertes. La sessió va tenir lloc a les aules del Cibernàrium de l'edifici MediaTic al districte tecnològic 22@ de la ciutat de Barcelona.

Les entitats organitzadores encapçalades per l'Ajuntament de Barcelona van donar la benvinguda a tots els professors. La sessió va consistir en l'explicació dels principals conceptes sobre dades obertes, el portal Open Data BCN i una exploració de dades per tal de que els professors es familiaritzessin amb la informació publicada al portal i amb la que hauran de realitzar el treballs amb l'alumnat. Veure aquí els documents de la sessió.

Coincidint amb la publicació al portal Open Data BCN dels datasets Temperatures mitjanes mensuals de l’aire de la ciutat de Barcelona des de 1780 i Precipitacions acumulades mensuals de la ciutat de Barcelona des de 1786 es va convidar a Mª del Mar Pla, del Servei Meteorològic de Catalunya qui va fer una molt interessant explicació en relació a aquest servei i les seves dades.

Agraïm a tots els participants el seu interès i esforç per voler-nos acompanyar en aquesta iniciativa liderada per l'Ajuntament de Barcelona reconeguda ja com una pràctica pionera i innovadora.

dimarts, 23 juliol, 2019

Anunciem el Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020!

Per tercer any consecutiu, les dades obertes arriben als centres educatius de la ciutat de Barcelona de la mà del Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020, un concurs que té per objectiu introduir les dades obertes com a recurs educatiu entre els alumnes de 3r, 4t d’ESO i Cicles Formatius, mitjançant el seu professorat, promovent l’ús del portal Open Data BCN.

Tot i que el concurs permet la presentació lliure de treballs dins els terminis habilitats a tal efecte, s'ofereix al professorat interessat un Pla de Formació específic sobre dades obertes, programa al que enguany s'han inscrit 12 centres.

Els 10 millors treballs entre tots els participants seran presentats en un acte públic final premiant els 3 millors puntuats.

Us animeu a participar-hi?