Hi ha un total de 458 datasets al catàleg d'Open Data BCN

Destacats

dijous, 1 agost, 2019

Torna el concurs sobre dades i ciutadania: World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe

Després de l’èxit de la primera edició, que va tenir lloc l’any passat per celebrar el 25è aniversari de l’agermanament de les ciutats de Barcelona i Kobe (Japó), torna el World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe. El concurs, organitzat en paral·lel a aquestes dues ciutats, té com a objectiu que la ciutadania aporti idees sobre com millorar aspectes de la ciutat mitjançant l’anàlisi de dades i la creació d’una visualització, que pot prendre forma d’infografia, gràfic, mapa interactiu i demés.

El challenge està impulsat per Open Data BCN, el servei de dades obertes de l’Ajuntament Barcelona, que disposa al seu portal de més de 450 conjunts de dades o datasets, classificats en cinc grans temes: ciutat i serveis, territori, població, administració i economia i empresa. Tot i que es pot tractar qualsevol tema relacionat amb la ciutat de Barcelona, aquest any fem èmfasi en la temàtica les ciutats i l’emergència climàtica, òbviament, ho deixem a criteri dels participants. D’aquesta manera, el concurs s’alinea amb el Pla Clima, el qual integra totes les línies de treball que porta a terme l’Ajuntament de Barcelona al voltant del repte del canvi climàtic.

D’entre tots els projectes presentats, el jurat format per especialistes en anàlisi i aplicacions de dades seleccionarà els 6 finalistes de Barcelona. A Kobe, paral·lelament també es seleccionaran 6 finalistes, que viatjaran fins a Barcelona per exposar les dataviz conjuntament durant l’esdeveniment Smart City Expo World Congress, que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 21 de novembre de 2019.

Període d’admissió dels treballs obert del 16 de setembre al 31 d’octubre de 2019. Trobareu la informació a la pàgina de l’esdeveniment World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe.

Us animeu a participar-hi?

Destacats Repte Barcelona Dades Obertes

dimarts, 23 juliol, 2019

Anunciem el Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020!

Per tercer any consecutiu, les dades obertes arriben als centres educatius de la ciutat de Barcelona de la mà del Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020, un concurs que té per objectiu introduir les dades obertes com a recurs educatiu entre els alumnes de 3r, 4t d’ESO i Cicles Formatius, mitjançant el seu professorat, promovent l’ús del portal Open Data BCN.

Tot i que el concurs permet la presentació lliure de treballs dins els terminis habilitats a tal efecte, s'ofereix al professorat interessat un Pla de Formació específic sobre dades obertes, programa al que enguany s'han inscrit 12 centres.

Els 10 millors treballs entre tots els participants seran presentats en un acte públic final premiant els 3 millors puntuats.

Us animeu a participar-hi?

dimarts, 16 juliol, 2019

12 centres educatius de la ciutat de Barcelona s'inscriuen al Pla de Formació específic sobre dades obertes dins del Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020

En aquesta Tercera edició_2020 del Repte Barcelona Dades Obertes, s'han inscrit 12 centres al "Pla de Formació específic sobre dades obertes".

Els seus professors durant els mesos d'octubre, novembre i gener, rebran formació sobre dades obertes, Open Data BCN, eines de tractament de dades i de visualitzacions. Aquests coneixements els podran transmetre als seus alumnes perquè realitzin a l'aula els treballs amb dades obertes sobre aspectes de la ciutat que hauran de representar els seus centres.

Podeu consultar la llista dels centres inscrits aquí.