• cleanSpot App: localitza fàcilment els contenidors especialitzats!

  L’aplicació per mòbil CleanSpot permet localitzar fàcilment contenidors especialitzats (punts nets) de diferents ciutats, entre elles Barcelona, on poder llençar els residus no convencionals com són piles, aparells elèctrics, bombetes, oli usat, roba i sabates, joguines, llibres i material escolar, càpsules de cafè, etc.

  El dataset d'Open Data BCN utilitzat és el de Punts verds de la ciutat de Barcelona.

  Font: Open Data BCN


 • Arbres de Barcelona: Geolocalització dels arbres més propers

  L’aplicació Arbres de Barcelona, realitzada per Pere Orga, apropa els arbres de la ciutat de Barcelona al ciutadà i ajuda a identificar-los. A partir de la posició del dispositiu des del qual s’accedeix, mostra les espècies d’arbres que estan més a prop. Mostra el nom comú de l’arbre en diversos idiomes i el nom científic així com una fotografia enllaçada a Wikimedia Commons per facilitar-ne la identificació.

  Està pensat sobretot per a dispositius mòbils, com telèfons o tauletes, que disposin de localització per GPS. A més de dades del catàleg d’Open Data BCN, s’han utilitzat també dades de Wikidata.

  Els datasets d'Open Data BCN utilitzats són:

  Font: Open Data BCN


 • Anem a l’escola, escoles de Barcelona

  És l'aplicació que pretén facilitar a les famílies de Barcelona la tasca de cercar escola, oferint una representació en un mapa de l’oferta educativa existent a la ciutat des de Parvulari a Batxillerat, i mostrant quines són aquelles que estan a 10 o 15 minuts del teu domicili caminant. Cal tenir activada la localització del navegador per a fer-ne ús.

  L'aplicació ha estat realitzada per lovelymaps, els quals treballen principalment amb dades geogràfiques, analitzant-les i representant-les.

  Els datasets d'Open data BCN utilitzats són:

  Font: Open Data BCN


 • L’estat del trànsit ara, amb TransitBCN

  lovelymaps torna a oferir una aplicació: TransitBCN, on es pot consultar l’estat del trànsit amb una freqüència d’actualització cada 5 min. A partir de les dades reals subministrades per l’Open Data BCN, l’aplicació, tant web com mòbil, permet saber ràpidament l’estat del transit de les principals vies de la ciutat.

  Els datasets d'Open Data BCN utilitzats són:

  Font: Open Data BCN