• Comerços locals d'Espanya

  El web Comerços locals d'Espanya reutilitza els conjunts de dades obertes sobre comerços publicats en els portals de diferents ajuntaments d'Espanya, i fent ús del servei de cartografia Google Maps, els posiciona permetent la funcionalitat 'Indicacions' per a poder-se desplaçar fins a ells.

  En el cas de la ciutat de Barcelona, estan indexats i posicionats 61.335 comerços del dataset Cens d'activitats econòmiques en planta baixa de la ciutat de Barcelona del portal Open Data BCN, els quals es relacionen amb els més propers de la mateixa categoria o amb els 30 més pròxims encara que les categories no siguin coincidents.

  En aquest vídeo es pot veure de forma detallada el funcionament de l'aplicació.

  L'aplicació disposa, amb data 12/05/2021 de les dades de les ciutats de Barcelona, Getxo (Biscaia), Santander i Saragossa i s'està treballant amb les dades de la ciutat de Madrid.

  Font: Open Data BCN


 • Barcelona Metro Bus Rodalies Bici. Tota la informació que necessites en temps real i en una sola App!

  "Barcelona Metro Bus Rodalies Bici" és una App amb voluntat integradora dels mitjans de transport públic a la ciutat de Barcelona.

  La demanda d'ús de transports combinats és una constant en la vida de les grans ciutats, especialment aquelles amb una població cosmopolita i turística, que requereix de desplaçaments habituals però complexes, combinats, així com d'una millora en la precisió del seu ús per evitar pèrdues de tiemps i aglomeracions.

  "Barcelona Metro Bus Rodalies Bici" té la voluntat de solucionar la planificació de trajectes així com la millora de l'ús del transport públic, tant amb cost de temps com en impacte ecològic. Proporcionar a l'usuari una eina senzilla que permeti planificar i conèixer d'abans els temps d'espera reals de transport, així com solventar un problema puntual de desplaçament davant el possible desconeixement de la ciutat o zona on es trobi.

  Els datasets d'Open Data BCN utilitzats són els relacionats amb el servei de Bicing, estacions d'autobús i aparcament.

  Font: Open Data BCN


 • cleanSpot App: localitza fàcilment els contenidors especialitzats!

  L’aplicació per mòbil CleanSpot permet localitzar fàcilment contenidors especialitzats (punts nets) de diferents ciutats, entre elles Barcelona, on poder llençar els residus no convencionals com són piles, aparells elèctrics, bombetes, oli usat, roba i sabates, joguines, llibres i material escolar, càpsules de cafè, etc.

  El dataset d'Open Data BCN utilitzat és el de Punts verds de la ciutat de Barcelona.

  Font: Open Data BCN


 • Arbres de Barcelona: Geolocalització dels arbres més propers

  L’aplicació Arbres de Barcelona, realitzada per Pere Orga, apropa els arbres de la ciutat de Barcelona al ciutadà i ajuda a identificar-los. A partir de la posició del dispositiu des del qual s’accedeix, mostra les espècies d’arbres que estan més a prop. Mostra el nom comú de l’arbre en diversos idiomes i el nom científic així com una fotografia enllaçada a Wikimedia Commons per facilitar-ne la identificació.

  Està pensat sobretot per a dispositius mòbils, com telèfons o tauletes, que disposin de localització per GPS. A més de dades del catàleg d’Open Data BCN, s’han utilitzat també dades de Wikidata.

  Els datasets d'Open Data BCN utilitzats són:

  Font: Open Data BCN


 • Anem a l’escola, escoles de Barcelona

  És l'aplicació que pretén facilitar a les famílies de Barcelona la tasca de cercar escola, oferint una representació en un mapa de l’oferta educativa existent a la ciutat des de Parvulari a Batxillerat, i mostrant quines són aquelles que estan a 10 o 15 minuts del teu domicili caminant. Cal tenir activada la localització del navegador per a fer-ne ús.

  L'aplicació ha estat realitzada per lovelymaps, els quals treballen principalment amb dades geogràfiques, analitzant-les i representant-les.

  Els datasets d'Open data BCN utilitzats són:

  Font: Open Data BCN


 • L’estat del trànsit ara, amb TransitBCN

  lovelymaps torna a oferir una aplicació: TransitBCN, on es pot consultar l’estat del trànsit amb una freqüència d’actualització cada 5 min. A partir de les dades reals subministrades per l’Open Data BCN, l’aplicació, tant web com mòbil, permet saber ràpidament l’estat del transit de les principals vies de la ciutat.

  Els datasets d'Open Data BCN utilitzats són:

  Font: Open Data BCN