Ahir dimarts 30 d'octubre de 2018 va tenir lloc a les aules del Cibernàrium la primera sessió formativa als professors dels centres que s'han inscrit al Pla de Formació específic sobre dades obertes.

Després d'una benvinguda per part de les entitats organitzadores, la sessió va començar amb  una explicació detallada de Què és el Repte Barcelona Dades Obertes, les fases i el calendari d'aquesta Segona edició 2019. A continuació es van explicar uns conceptes generals sobre dades obertes per poder entendre i treballar amb el portal Open Data BCN, dades del qual els participants hauran d'utilitzar per als treballs a realitzar amb l'alumnat. Les principals funcionalitats del portal i el contingut del catàleg van ser presentats exhaustivament per tal de facilitar al màxim la tasca dels docents. Després d'una breu pausa, va començar una dinàmica de grups en la que a partir d'una llista inicial de datasets ja van sorgir idees per a futurs treballs. Tots els professors van participar-hi de forma molt activa.

Agraïm a tots els participants el seu interès en aquesta iniciativa liderada per l'Ajuntament de Barcelona per introduir les dades obertes com a recurs als centres educatius de la ciutat de Barcelona.