Hi ha un total de 450 datasets al catàleg d'Open Data BCN

Destacats

dijous, 15 novembre, 2018

World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe. Acte públic de presentació de visualitzacions finalistes

En el marc de la Smart City Expo World Congress 2018, ahir dia 14 de novembre va tenir lloc l'acte públic de presentació de les visualitzacions finalistes del World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe.

Més de 70 persones, entre les que es trobaven representants de l'administració local i de l'Ajuntament de Kobe, els autors dels treballs finalistes, membres del jurat i altre públic interessat, van assistir a aquest esdeveniment. L'acte va ser inaugurat i conduit per Mª Mercè Fígols, responsable del servei Open Data BCN, servei de dades obertes de l'Ajuntament de Barcelona i, per part de l'Ajuntament de Kobe, el Sr. Taisuke Matsuzaki, director del ICT Development.

Les 24 visualitzacions finalistes d'aquest repte que es va realitzar de forma paral·lela a Barcelona i a Kobe van ser classificades en 4 grans grups: Mobilitat, Incidents, Espai Públic i Retrat Social per tal de facilitar l'exposició per part dels seus autors.

Vam veure que Barcelona i Kobe, a més de celebrar en aquesta ocasió el 25è aniversari del seu agermanament, comparteixen inquietuds i problemes. Ambdues busquen explicacions, respostes i solucions en el coneixement i iniciativa dels seus ciutadans i les dades obertes  dels respectius consistoris, entre altres repositoris, són  importantíssimes per ajudar a portar-ho a terme.

Gràcies a tots, participants i assistents, per fer que aquest esdeveniment fos tot un èxit!

dijous, 25 octubre, 2018

La Green City Hackathon, un anàlisi expert de la xarxa de carrils bici de la ciutat de Barcelona

En el marc del congrés BigSurvey18, la Green City Hackathon reuneix prop de 25 experts  d’ 11 països diferents, especialistes en l’anàlisi de dades, estadística, investigadors i professors entre altres... per analitzar i fer propostes de la xarxa de bicicletes de la ciutat de Barcelona a partir de les dades publicades al Portal Open Data BCN .

Els participants s’han constituït en 6 equips, que durant tota la tarda del dia 24/10 i mig matí del 25/10  han treballat les dades amb eines digitals com R i Phyton.

Les preguntes inicials partien del fet de voler saber més sobre com utilitzen les bicicletes els residents, qui i quan les utilitza, quin barri comptabilitza la major part dels trajectes en bicicleta, on falta infraestructura, on es concentra l’accidentalitat  o si hi ha suficients estands per a bicicletes. Finalment  els treballs exposats, tots d’un gran nivell, han mostrat tot això i molt més.

El jurat, format per experts de l’Ajuntament de barcelona i del sector, ha proclamat  guanyador el treball realitzat per l’Equip 6 i anomenat: ”Barcelona. Bike use and accident overview”.

Enhorabona als guanyadors i a tots els participants!

Destacats Repte Barcelona Dades Obertes

dijous, 29 novembre, 2018

Segona sessió formativa sobre tractament de dades i la plataforma Instamaps als professors del Repte Barcelona Dades Obertes

Aquest dimecres 28 de novembre de 2018 ha tingut lloc al Cibernàrium la segona sessió formativa als professors inscrits al Pla de Formació específic sobre dades obertes del concurs Repte Barcelona Dades Obertes, el qual té com a objectiu introduir com a recurs les dades obertes als centres educatius de la ciutat de Barcelona.

A la primera part de la sessió, els formadors han explicat nocions de com tractar els datasets publicats al portal per tal de poder-los visualitzar sobre una plataforma web de visualització de dades en mapes, en aquest cas, Instamaps.

Una detallada explicació d'aquesta plataforma: interfície, funcionalitat, objectius... ha permès que els docents fessin ja unes primeres visualitzacions.

Ara els tocarà a ells explicar-ho als seus alumnes. Els desitgem molta sort en aquesta tasca!

dimecres, 31 octubre, 2018

Primera sessió formativa als professors del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició_2019

Ahir dimarts 30 d'octubre de 2018 va tenir lloc a les aules del Cibernàrium la primera sessió formativa als professors dels centres que s'han inscrit al Pla de Formació específic sobre dades obertes.

Després d'una benvinguda per part de les entitats organitzadores, la sessió va començar amb  una explicació detallada de Què és el Repte Barcelona Dades Obertes, les fases i el calendari d'aquesta Segona edició 2019. A continuació es van explicar uns conceptes generals sobre dades obertes per poder entendre i treballar amb el portal Open Data BCN, dades del qual els participants hauran d'utilitzar per als treballs a realitzar amb l'alumnat.

Agraïm a tots els participants el seu interès en aquesta iniciativa liderada per l'Ajuntament de Barcelona per introduir les dades obertes com a recurs als centres educatius de la ciutat de Barcelona.