Hi ha un total de 456 datasets al catàleg d'Open Data BCN

Destacats

divendres, 15 juny, 2018

Les dades de Qualitat de l’aire de la ciutat de Barcelona disponibles al portal

El portal Open Data BCN publica per primera vegada dades en relació a la qualitat de l’aire de la ciutat de Barcelona. Es tracta del dataset amb les ubicacions, codis i característiques principals de les  Estacions de mesura de la qualitat de l’aire de la ciutat de Barcelona  i del dataset  Qualitat de l’aire de la ciutat de Barcelona  amb les dades en temps real del O3  (Ozó troposfèric), NO2   (Diòxid de Nitrògen), i PM10 (Partícules en suspensió).  La font  d'aquesta informació és la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya  motiu per el que es poden també trobar les dades de totes les estacions ubicades a Catalunya.

divendres, 23 febrer, 2018

El nou portal Open Data BCN compleix el seu primer any!

Estem d'aniversari, i és que el NOU portal Open Data BCN compleix el seu primer any.

Open Data BCN és peça cabdal en l'estratègia Barcelona Ciutat Digital i s’integra dins la nova Oficina Municipal de Dades, creada recentment, la qual té com a objectiu millorar i coordinar la gestió ètica i responsable de les dades dins de l’Ajuntament de Barcelona a partir de tres línies de treball: la captació i emmagatzematge, l'analítica, machine learning, les prediccions i per últim, la difusió i comunicació. Barcelona vol fer de les dades un bé comú, una infraestructura de ciutat controlada pels ciutadans i oberta als emprenedors locals.

Destacats Repte Barcelona Dades Obertes

divendres, 22 juny, 2018

PREMI Repte Barcelona Dades Obertes

El passat divendres 15 de juny, el grup guanyador junt amb els seus professors i resta de companys de classe de l‘Institut Ferran Tallada, van gaudir del premi del concurs Repte Barcelona Dades Obertes.

Es tractava d'una visita guiada a l'edifici Media-TIC, eix de l’estratègia econòmica i d‘innovació de Barcelona, fent un recorregut per diferents empreses del sector tecnològic, i d'un taller personalitzat d'anàlisi de dades.  

Els/les alumnes i els seus professors/es van poder conèixer empreses ubicades a l'edifici Media-TIC de la mà dels seus fundadors i treballadors.

La segona part de l’activitat va consistir en un taller sobre anàlisi de dades, realitzat pel Dr. Oleguer Sagarra (cofundador de Dribia) amb exemples pràctics de projectes de ciència de dades.

Tothom va valorar aquesta experiència molt positivament.

divendres, 4 maig, 2018

ACTE FINAL Repte Barcelona Dades Obertes

La Fàbrica de Creació de Fabra i Coats ha acollit avui, 3 de maig de 2018, l’acte de lliurament del premi del concurs Repte Barcelona Dades Obertes amb més de 300 assistents entre joves estudiants, professors/es, personal municipal i d’altres institucions i entitats relacionades amb les dades.

Aquest esdeveniment ha estat la cloenda a la Primera edició 2018 d'aquest projecte educatiu que, en format pilot i per primera vegada, té com a objectiu fomentar el coneixement i l’ús de les dades obertes publicades al portal Open Data BCN als centres educatius de la ciutat.

El guanyador d'aquesta edició ha estat el projecte presentat per l'Institut Ferran Tallada, anomenat 'La cohesió social va per barris', un anàlisi basat en els índexs de cohesió social (ICS) per mesurar i comparar les desigualtats dels barris de la ciutat. Tota la informació aquí