Esteu aquí

EL PREMI

El passat divendres 15 de juny, el grup guanyador junt amb els seus professors i resta de companys de classe de l‘Institut Ferran Tallada, van gaudir del premi del concurs Repte Barcelona Dades Obertes.

Es tractava d'una visita guiada a l'edifici Media-TIC, eix de l’estratègia econòmica i d‘innovació de Barcelona, fent un recorregut per diferents empreses del sector tecnològic, i d'un taller personalitzat d'anàlisi de dades.

Els/les alumnes i els seus professors/es van poder conèixer empreses ubicades a l'edifici Media-TIC de la mà dels seus fundadors i treballadors, que van donar tota mena de detalls de la seva activitat i funcionament intern. Totes les preguntes i curiositats dels estudiants van ser satisfetes, permetent-los tenir una visió general de la gran quantitat de perfils de treball existents dins del sector tecnològic i de la innovació.

Rokubun, companyia especialitzada en el desenvolupament de sistemes de navegació, Bitphy, empresa creadora d’un 'software' per l'anàlisi i predicció de vendes del petit comerç i Dribia, consultora especialitzada en l’anàlisi de dades, van ser les empreses de petit format que van visitar. També va formar part del recorregut la visita a la companyia ThoughtWorks, especialitzada en el disseny de software i amb més de 100 treballadors de més de 20 països diferents.

També es va aprofitar per explicar-los el paper clau de Barcelona Activa en l'impuls de la política econòmica de la ciutat i el seu suport a la creació i manteniment de les incubadores tecnològiques per als emprenedors.

La segona part de l’activitat va consistir en un taller sobre anàlisi de dades, realitzat pel Dr. Oleguer Sagarra (cofundador de Dribia) amb exemples pràctics de projectes de ciència de dades, que els va dur a fer una reflexió sobre la privacitat, els telèfons mòbils i l'ús responsable del gran volum de dades que generem.

Tothom va valorar aquesta experiència molt positivament. Els professors la van considerar molt engrescadora per als alumnes perquè van poder estar en contacte directe amb els professionals. Amb les seves preguntes es va fer palès la inquietud per com orientar el seu futur acadèmic i professional cap al sector tecnològic. Tant Dribia, l'encarregada de portar a terme aquesta experiència, com la resta d’empreses, ressalten el gran interès i activa participació del grup assistent.

I és que d’això es tractava, d’introduir-los en el món de les dades, de la tecnologia i la innovació i apropar-los al treball i coneixement de les empreses d’aquest sector.

Les Dades Obertes són una de les portes al futur, potser el seu futur.

Totes les empreses col·laboradores de l'experiència, poden ser contactades via xarxes socials:

Dribia: @Dribiacom

Bitphy: @BitPhy

Rokubun: @rokubn

ThoughtWorks: @ThoughtWorksESP

Galeria de fotografies