Estem d'aniversari, i és que el NOU portal Open Data BCN compleix el seu primer any.

Open Data BCN és peça cabdal en l'estratègia Barcelona Ciutat Digital i s’integra dins la nova Oficina Municipal de Dades, creada recentment, la qual té com a objectiu millorar i coordinar la gestió ètica i responsable de les dades dins de l’Ajuntament de Barcelona a partir de tres línies de treball: la captació i emmagatzematge, l'analítica, machine learning, les prediccions i per últim, la difusió i comunicació. Barcelona vol fer de les dades un bé comú, una infraestructura de ciutat controlada pels ciutadans i oberta als emprenedors locals.

Des del febrer del 2017, el nombre de datasets publicats i consultats no ha parat de créixer. Els més de 100 nous conjunts de dades i les més de 450.000 visites són només dos d'entre altres indicadors, una mostra de l’èxit del nostre portal basat en la qualitat dels datasets publicats: 97% de 3 o més estrelles en l'escala Tim Berners-Lee. Dades sobre queixes, carrils per bicicletes, aparcaments en superfície, informació del trànsit, apartaments turístics, punts WiFi… en són una petita mostra.

I com els reutilitzadors del futur ara mateix són a l'escola, presentem l'innovador Repte Barcelona Dades Obertes per al món educatiu, un concurs on els alumnes dels centres participants de la ciutat, tutelats pels seus professors, desenvolupen projectes amb dades publicades al portal Open Data BCN. Aquesta iniciativa pretén situar Barcelona com a capdavantera en l’ús de les dades obertes per l’apoderament educatiu i ciutadà.

Uneix-te a la revolució de BCN Data Commons!