Esteu aquí

Acte Final Repte Barcelona Dades Obertes Segona Edició 2019

Saps que ja estem preparant l’acte final?


repte bcn acte final


Després de l’èxit de la primera edició, el proper dimecres 8 de maig es celebrarà a la sala d'actes de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de la ciutat de Barcelona l’acte final de presentació dels treballs i lliurament de premis del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019.

En aquesta ocasió es preveu l’assistència de més de 200 alumnes procedents dels centres que han participat en l’edició d’enguany, acompanyats dels professors que els han tutelat. Hi assistirà també personal dels ens organitzadors i responsables dels datasets publicats al portal Open Data BCN així com altres persones interessades en aquesta innovadora iniciativa.

Estem preparant un esdeveniment entretingut i participatiu, amb intervencions per videoconferència de diferents organismes a nivell mundial.

Sens dubte, el plat fort de l’acte serà la presentació dels projectes que hauran de fer els alumnes representants dels centres finalistes. Disposaran de 5 minuts per defensar els seus treballs davant del jurat, composat per experts relacionats amb el món de les dades.

S'atorgaran 3 premis consistents en una experiència en una empresa especialitzada en l'anàlisi de dades en la que podran descobrir i aprendre com s'utilitzen les dades per a plantejar i tractar problemes reals.

Aquest premi el gaudiran tots els alumnes de la classe dels guanyadors.

Totes les infografies presentades al concurs seran exposades en l’espai expressament habilitat. Es tracta de poder veure i reconèixer la gran feina i esforç de tots els participants.

Si sou professors representants d'un centre que no ha participat en aquesta edició i us agradaria assistir, no dubteu en contactar amb nosaltres. L’aforament és limitat i cal fer petició prèvia d'assistència mitjançant aquest formulari.

Localització


Fàbrica de Creació Fabra i Coats

Carrer de Sant Adrià, 20
08030 Barcelona

repte bcn acte final


Programa (Horaris aproximats)

 • 09:00Obertura de portes i acreditació
 • 09:35Benvinguda i presentació
 • 09:50Presentació del Jurat
 • 10:00Intervenció en directe des del CTIC a Gijón del Sr. Martin Alvarez Espinar, Director del W3C ( World Wide Web Consortium)
 • 10:05Intervenció des de Durham, North Carolina, EEUU. de la Dra. Antje Kirscher, Survey Metodologist a RTI International
 • 10:10Presentació dels primers 4 treballs dels centres educatius
 • 10:50Entreteniment i pausa per esmorzar. Exposició d'infografies
 • 11:20Intervenció en directe des d'Holanda de la Sra. Esther Huyer representant del Consorci de l'European Data Portal per l'European Commission
 • 11:25Presentació dels darrers 4 treballs dels centres educatius
 • 12:05Temps de deliberació del Jurat i intervenció en directe des de Kobe, Japó, del Sr. Taisuke Matsuzaki representant de l’Ajuntament i d’estudiants de la Universitat
 • 12:15Veredicte del Jurat i lliurament de premis
 • 12:45Comiat institucional


repte bcn acte final

El Repte Barcelona Dades Obertes té com a objectiu principal fomentar l’ús de les dades obertes als centres educatius de la ciutat com un nou recurs, potenciant la visió analítica i crítica dels estudiants i apoderant-los també de noves eines tecnològiques. Aquest concurs situa Barcelona com a capdavantera en la introducció del coneixement de les dades obertes en l’àmbit educatiu.

L’objectiu d’aquest acte que celebrarem és que els centres puguin compartir els projectes i la metodologia utilitzada pel seu desenvolupament. Els alumnes han analitzat el seu entorn amb la informació disponible al portal Open Data BCN i han proposat accions de millora que defensaran.


Organitzadors

El Repte Barcelona Dades Obertes està organitzat per l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb:

 • Consorci d’Educació de Barcelona
 • Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE)