Esteu aquí

ACTE FINAL

Repte Barcelona Dades Obertes
Primera edició_2018

El proper dijous 3 de maig es celebrarà a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona l’acte final de presentació dels treballs i lliurament de premis del Repte Barcelona Dades Obertes.

Assistiran els més de 200 alumnes dels 6 centres que han participat en aquest projecte pilot, acompanyats pels professors que els han tutelat.

L'esdeveniment, presidit per una autoritat municipal, es desenvoluparà a la sala d’actes on s'ha reservat un espai per exposar la infografia del projecte que presentarà cada centre. Al llarg de la sessió, els alumnes responsables de la seva realització disposaran de 5 minuts per defensar el treball davant dels seus companys, de la resta de participants i assistents i del jurat, composat per diferents professors universitaris i reconeguts experts en anàlisi de dades.

Localització

Fàbrica de Creació Fabra i Coats

Carrer de Sant Adrià, 20
08030 Barcelona

repte bcn acte final

Programa

 • 09:00Obertura de portes, acreditació i benvinguda
 • 09:25Presentació a càrrec de Francesca Bria, Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital
 • 09:35Exposició per part dels alumnes de 3 dels projectes
 • 10:05Pausa. Esmorzar a càrrec de l'organització
 • 10:35Exposició per part dels alumnes dels altres 3 projectes restants
 • 11:05Activitat lúdica: Arsgames. Juegos del Común.
 • 11:30Lliurament de premis a càrrec del Il.lm. Sr.Gerardo Pisarello, Primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona. Anunci del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició_2019. Fotografia final i comiat.

repte bcn acte final

El Repte Barcelona Dades Obertes té com a objectiu principal fomentar l’ús de les dades obertes als centres educatius de la ciutat,
potenciant la visió analítica i crítica dels estudiants i apoderant-los també de noves eines tecnològiques.

Aquest pilot pretén situar Barcelona com a capdavantera en la introducció del coneixement de les dades obertes en l’àmbit educatiu.

L’objectiu d’aquest acte que ara celebrarem és que les escoles puguin compartir els projectes i la metodologia utilitzada pel seu desenvolupament. Els alumnes han analitzat el seu entorn amb la informació disponible al portal Open Data BCN i han proposat accions de millora que defensaran. Ara és el moment per reconèixer la feina i l’esforç de tots els participants, tant pel que fa als alumnes com als professors.

Després de la presentació dels treballs i mentre el jurat delibera, hem programat una activitat lúdica a càrrec d'Arsgames, entitat internacional sense ànim de lucre. Ens mostrarà Juegos del Común, un projecte de ludificació de dades que es fonamenta a partir de la idea de data games, donant visibilitat d’un nou ús de les dades obertes.

Finalment es donarà a conèixer el grup guanyador del Repte Barcelona Dades Obertes Primera edició_2018 i l'autoritat municipal lliurarà el premi i convocarà el Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició_2019

Tota la classe del grup guanyador d’aquest concurs gaudirà d’una experiència a una empresa d’anàlisi de dades on podran descobrir i aprendre com s'utilitzen les dades per apropar la ciència als negocis amb l’objectiu de resoldre problemes reals quantificables. Tot un altre repte.

A banda dels estudiants, dels professors i del jurat també hi assistiran diferents persones dels ens organitzadors i responsables dels datasets publicats al portal Open Data BCN. Entre els assistents trobarem desenvolupadors, periodistes de dades, científics, investigadors.... tots interessats en aquesta innovadora iniciativa.

Si sou un centre que no ha participat en aquesta edició i us agradaria assistir a aquest esdeveniment, no dubteu en contactar amb nosaltres. L’aforament és limitat i cal fer petició prèvia d'assistència mitjançant aquest formulari.

Organitzadors

El Repte Barcelona Dades Obertes està organitzat per:

 • Oficina Municipal de Dades
 • Institut Municipal d'Informàtica
 • Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital
 • Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)
 • Consorci d’Educació de Barcelona
 • Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE)