El passat 18 d’abril, a l’IES Salvador Espriu, es va presentar el Repte Barcelona Dades Obertes, una iniciativa liderada per Open Data BCN, servei de dades obertes de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta sessió es va incloure dins els Seminaris TAC (Tecnologies d’Aprenentatge i Coneixement) que organitza el Consorci d’Educació de Barcelona al voltant de temes relacionats amb la integració de les TAC a l'educació en l’àmbit de l’aprenentatge sobre inclusió digital.

El projecte el va presentar Mª Mercè Fígols, responsable del servei Open Data BCN. Per contextualitzar-lo es va fer una introducció sobre conceptes bàsics de dades obertes per passar posteriorment a explicar detalladament el portal que aquest servei posa a disposició de tota ciutadania, fent especial èmfasi en l'ampli catàleg de dades que s’ofereixen sense restricció d'ús. Open Data BCN és un dels portals millors valorats a nivell nacional i internacional.

Els professors assistents, van coincidir que disposar d’aquest conjunt tant ampli de dades és un recurs didàctic de gran utilitat a les aules.

Fem recordatori des d'aquí que els docents que estiguin interessats en assisir a l'Acte final del Repte Barcelona Dades Obertes poden inscriure's mitjançant el formulari habilitat a la pròpia pàgina, i a on podran veure els interessants treballs amb dades que professors i alumnes participants al concurs han realitzat.