Esteu aquí

Experiència: De l'Open Data al Big Data


Els 3 treballs millor valorats del concurs Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019 van permetre que tota la classe dels alumnes que van realitzar l'exposició gaudissin del Premi “Experiència: De l'Open Data al Big Data”.

A continuació fem un resum de com es va desenvolupar cada una de les experiències.

1r Premi: Institut Vila de Gràcia

El divendres dia 7 de juny tota la classe del grup de l'Institut Vila de Gràcia, guanyador del Primer premi del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019 van realitzar una visita a Glovo, una start-up de missatgeria i repartiment de menjar a domicili. L'Anna i en Nacho, dos membres de l'equip de business intelligence, van fer una presentació sobre l'obtenció, la gestió i l'anàlisi de les dades d'aquest negoci. Després d'algunes preguntes dels estudiants, el nombrós grup, es va dividir en grupets de 5 alumnes per respondre el Glovo quiz, una sèrie d'endevinalles a través d'una App. Tres equips van empatar al primer lloc i es van endur una ampolla de suc de pinya com a premi.

La visita va continuar a la superilla del Poblenou, i després d'un breu esbarjo va començar la sessió a l'auditori del Cibernàrium de l'edifici MediaTiC.

Allà en Xavi de Dribia, una consultoria de dades boutique, va fer una xerrada-col·loqui sobre la ciència de dades, les tècniques de machine learning, i on també van poder conèixer casos pràctics d'aplicacions als negocis.
2n Premi: EACAT Lluïsa Cura

El passat 29 de maig tota la classe dels estudiants de l'EAT Lluïsa Cura guanyadors del Segon premi del Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició 2019 van poder gaudir de l'experiència, la qual va començar amb una visita a Thoughtworks, una empresa de desenvolupament de software instal·lada a l'edifici Media-TIC situat al districte tecnològic 22@ de la ciutat de Barcelona.

Després d'un recorregut per les oficines es va fer una sessió de preguntes i respostes sobre carreres tecnològiques, vies d'accés i oportunitats formatives. A continuació van anar a la planta de la incubadora de Barcelona Activa on van poder visitar Bitphy, una empresa que dona suport a petits comerços oferint una gestió automatitzada, i després Rokubun, una empresa que desenvolupa hardware i software de geolocalització d'alta precisió.

Finalment a Dribia, una consultoria de dades boutique, es va fer una xerrada-col·loqui sobre la ciència de dades, les tècniques de machine learning, i on també van poder conèixer casos pràctics d'aplicacions als negocis.3r Premi: Institut Joan Brossa

No es porta a terme l'experiència degut a incompatibilitats d'agenda. El centre agraeix igualment el premi.


Realment una experiència d'apropament a la tecnologia i empresa per a tots els alumnes i professors.