La segona sessió formativa als professors inscrits al Pla de Formació específic sobre dades obertes dins del concurs Repte Barcelona Dades Obertes, va tenir lloc ahir dia 27 de novembre a les aules del Cibernàrium.

El tractament de dades amb fulls de càlcul i la visualització amb Flourish van ser els nous coneixements que els docents assistents van adquirir o reforçar per tal de tenir eines necessàries per treballar els projectes que faran a l'aula amb el seus alumnes amb dades d'Open Data BCN. Veure Materials formatius.

Es va aprofitar per comunicar als professors, les últimes notícies relacionades amb el Repte, com el resum visual Sumeu-vos al Repte, el reconeixement de la iniciativa per Eurocities o la participació dels alumnes i professors del centre guanyador de la Segona edició_2019, INS Vila de Gràcia, a l’esdeveniment final del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, centre que també va ser visitat per representants de centres educatius de la ciutat de Kobe.

Agraïm de nou a tots els participants el seu interès i esforç. La propera sessió tractarà sobre infografies i tancarà el bloc formatiu. Recordem també que la participació al concurs es pot fer sense l'atenció a aquest pla formatiu, presentant un projecte tal com indiquen les Bases i la Convocatòria.