Al llarg dels propers mesos, es realitzarà de forma gradual, un canvi qualitatiu que afectarà als datasets que contenen dades estadístiques de Demografia i Habitatge, publicades al portal Open Data BCN. Aquesta informació, ara en format WIDE degut a l’origen de les dades, passarà a publicar-se en format LONG, fent que la informació que ara s'ofereix en diferents datasets es pugui presentar, en alguns casos, en un de sol. El format de publicació serà sempre en csv.

A títol d'exemple, els datasets "Edat any a any de la població femenina de la ciutat de Barcelona. Lectura Padró" i "Edat any a any de la població masculina de la ciutat de Barcelona. Lectura Padró" passen a ser substituïts per un d'únic: “Població per barris edat any a any i sexe de la ciutat de Barcelona. Lectura de Padró”, doncs la definició d'una nova columna, en aquest cas 'Sexe', podrà emmagatzemar el valor corresponent. A més el dataset "Edat any a any de la població de la ciutat de Barcelona. Lectura Padró", que és un acumulat dels 2 anteriors, ja no cal doncs aquesta informació es pot obtenir a partir de les dades del nou dataset.

Tanmateix el nombre de visites i descàrregues reflectirà l'acumulat d'aquestes, des de la inauguració del nou portal (23/02/2017) del dataset/s que substitueix.

Aquest canvi també comportarà que el portal presenti, en valors absoluts, un decreixement en el nombre de datasets a favor d'una millor qualitat dels publicats.