Esteu aquí

Taller estadístic i d'anàlisi de dades

Aquest dimecres 17 de gener de 2018 s'ha realitzat a la seu del CESIRE el taller estadístic i d'anàlisi de dades per tal de dotar al professorat del Repte Barcelona Dades Obertes de les eines necessàries per fer els projectes amb els alumnes. Aquests treballs, que posteriorment es presentaran al concurs, estudiaran diferents aspectes de la ciutat mitjançant l’anàlisi de les dades publicades al Portal Open Data BCN.

Lliurament i definició de projectes

El passat 15 de desembre de 2017 van ser lliurades les propostes de projectes a realitzar per part dels centres participants a la Fase I. El comitè organitzador del Repte es va reunir 3 dies més tard a la seu del CESIRE amb els professors per tal d'analitzar-ne la viabilitat. Aquest comitè va presentar altres propostes de projectes per ser assignades als centres que participen a la Fase II.

Al llarg de les dues primeres setmanes de gener, tots els professors participants tindran assignat un projecte per tal que puguin començar a treballar amb el seu alumnat.

Presentació i taller inicial

El passat dimecres 15 de novembre 2017 es va realitzar a la seu del CESIRE la presentació i el taller inicial amb l’assistència d’uns vint professors dels centres inscrits.

La sessió es va obrir amb una benvinguda de totes les entitats organitzadores, presentant-se el portal Open Data BCN, la informació del qual serà la utilitzada per fomentar l’ús de les dades obertes als centres.

El taller inicial es va desenvolupar en dues parts: la primera consistent en el disseny i la creació d’enquestes i la segona, una dinàmica de grup per tal de generar propostes.

Ja es poden consultar els primers centres inscrits al Repte Barcelona Dades Obertes

Els primers centres educatius ja han acceptat el Repte Barcelona Dades Obertes! Els podeu consultar aquí.

L’alumnat d’aquests centres estudiarà el seu entorn i farà servir les dades del portal Open Data BCN per proposar accions de millora, que presentaran a l’acte final del repte on seran avaluades per experts de l’Ajuntament de Barcelona i altres institucions.

Engega el Repte Barcelona Dades Obertes

El Repte Barcelona Dades Obertes és un projecte pilot de l’Ajuntament de Barcelona per promoure l’ús de les dades obertes publicades al portal Open Data BCN a través d’un concurs.

S’adreça als alumnes de 3er i 4t d’ESO dels centres públics de la ciutat de Barcelona a través del seu professorat i s'inscriu dins l’aprenentatge basat en projectes.

El concurs inclou formació al professorat i un acte públic final de presentació de projectes.

Aquest pilot pretén situar Barcelona com a capdavantera en la introducció del coneixement de les dades obertes en l’àmbit educatiu.