Esteu aquí

Sol·licitud de token d'accés

El portal Open Data BCN ofereix al seu catàleg de dades obertes datasets amb diferent frequència d'actualització que pot ser entre altres mensual, setmanal,.. i també en temps real. Per tal d'evitar que s'exhaureixi la quota d'accessos a causa de peticions recurrents i per tant amb afectació del temps de resposta o disponibilitat del portal per a la resta d'usuaris, caldrà accedir amb un token d'accés personal a alguns recursos. Aquest accés, convenientment indicat, requereix estar registrat al portal i identificar-se per fer-ne la sol·licitud explícita.

Com utilitzar el token?

Una vegada es disposi del token d'accés, cal incloure-ho a la capçalera "Authorization" a la petició de la URL de descàrrega del recurs.

GET /data/dataset/8214557a-.../resource/d6b5a09c-.../download/recurs.json HTTP/1.1
Host: opendata-ajuntament.barcelona.cat
Accept: application/json
Authorization: 4f0d4dfaa06a4...

Per exemple, per fer la petició amb la llibreria urllib2 de Python, es pot incloure aquesta capçalera amb el mètode add_header:

request = urllib2.Request('http://opendata-ajuntament.barcelona.cat/data/dataset/8214557a-.../resource/d6b5a09c-.../download/recurs.json')
request.add_header('Authorization', '4f0d4dfaa06a4...')
response = urllib2.urlopen(request)

També es poden descarregar els recursos amb el navegador i en aquest cas es pot fer una petició utilitzant un complement que permeti afegir o modificar les capçaleres de les peticions.

Tot i que tots els navegadors ofereixen opcions similars, posem per exemple l'extensió "Modify Header Value" de Mozilla Firefox. Per a descarregar-la cal accedir a la pàgina corresponent de Firefox Add-ons i s'ha de configurar de la següent manera:

  • URL: https://opendata-ajuntament.barcelona.cat/data/dataset
  • Header Name: Authorization
  • Header Value: [el token proporcionat]

Tanmateix, qualsevol dubte sobre complements en l'esmentat navegador clicar aquí.

Registre o Identificació

Per a poder sol·licitar el teu token has de ser un usuari registrat.

Si us plau, registreu-vos o identifiqueu-vos per poder accedir a aquest servei.