Esteu aquí

Presentem en aquest apartat el jurat del Repte Barcelona Dades Obertes Tercera edició_2020.


 • Laia Albors Zumel

  Vocal

  Estudiant de 3r curs de Ciència i Enginyeria de Dades, un nou grau que des de fa 3 anys ofereix la Universitat Politècnica de Catalunya i que respon a la necessitat de formar graduats amb una visió multidisciplinària de l’enginyeria i capaços de fer front als reptes que planteja un entorn tecnològic en evolució i que es basa, en bona part, en sistemes computacionals que generen i analitzen quantitats massives de dades. La Laia, que va estudiar el Batxillerat a l’IES Guillem de Berguedà de Berga, va obtenir la nota més alta de la selectivitat a la seva comarca, fent-se mereixedora d’una distinció de les PAU per part del Consell d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Va accedir al grau que s’iniciava aleshores amb la nota més alta de la promoció. S’incorpora com a nou membre al jurat d'aquesta segona edició del Repte Barcelona Dades Obertes.


 • Joan Melià

  Vocal

  Joan Melià Seguí, doctor per la Universitat Oberta de Catalunya (2011) i Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (2005), és professor dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, i investigador de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3), ambdós de la Universitat
  Oberta de Catalunya. Anteriorment ha treballat com investigador postdoctoral al Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra, i com investigador visitant al Palo Alto Research Centre (Xerox PARC) a Califòrnia, EEUU. La seva recerca es centra en l’Internet de las Coses, sistemes intel·ligents, i seguretat. És autor o coautor de més de 30 articles a revistes indexades, congressos i workshops, i coautor d’una patent. És professor del Postgrau “Smart Cities: Ciudad y Tecnología” de la UOC on, entre d'altres aspectes, s'analitza la importància de les dades obertes a la ciutat.


 • Helena Ramalinho

  Vocal

  Helena Ramalhinho és una professora de la Universitat Pompeu Fabra. B.A. i Master degree en Statistics and Operations Research per la Universitat de Lisboa, Portugal. Ph. D en Operations Research per la Universitat de Cornell, Nova York, EEUU. S'ha involucrat en diferents projectes d’investigació i en la consultoria per empreses del sector de Operations Research, Transportation, Operations Management i Logistics. Ha publicat molts articles en prestigioses revistes científiques internacionals i ha presentat el seu treball en conferències internacionals. Ensenya a diversos undergraduate, programes de Master i Ph. D de la Universitat Pompeu Fabra, a la Barcelona School of Management (UPF) i algunes universitats europees. És actualment la directora del Business Analytics Research Group i investigadora del Center for Operations Research de la Universitat de Lisboa. Els seus interessos d’investigació inclouen Operations Research, Business Analytics, Combinatorial Optimization, Metaheuristics, Iterated Local Search, Vehicle Routing, Scheduling, Supply Chain Management, Logistics, Production i Operations Management.


 • Enric Rubio

  Vocal

  Enric Rubio Rodriguez, Màster Interuniversitari en Seguretat de les TIC (UOC), Enginyer Superior en Informàtica (UNED), Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió (UNED).
  Desenvolupa la seva activitat professional a l’Associació Nuclear d’Ascó-Vandellòs II com a responsable de sistemes d’informació d’impacte crític sobre la seguretat de les persones, i proporciona suport integral sobre seguretat informàtica, per compte de l’empresa Asimetrics Intelligentia, de la que n’és el CEO.
  Compagina la seva tasca professional amb la docència. És Professor-Tutor de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia). La seva tasca docent es centra en tutoritzar les assignatures de: “Fundamentos de Sistemas Digitales”, “Bases de Datos”, “Redes de Computadores” y “Estratégias de Programación y Estructuras de Datos”, dins del Grado de Ingeniería Informática, al Centre Associat de Tortosa.
  Com a col·legiat del Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de Catalunya, realitza intervencions com a Pèrit Judicial quan és requerit a instàncies dels Jutjats i Tribunals.


 • Oleguer Sagarra

  Vocal

  Oleguer Sagarra és Dr. en física centrada en ciència de xarxes i mobilitat humana per la universitat de Barcelona, amb estada d'investigació al MIT treballant en solucions compartides de mobilitat urbana. Màster en física computacional per la UPC. Treballa en entendre fenòmens socials i econòmics complexos a través de les traces que en deixen les dades associades, amb una visió analítica a la hora de modelitzar-los. És co-fundador i científic de dades a l'empresa de consultoria d'innovació digital quantitativa Dribia, on lidera projectes i resol problemes reals amb solucions originals.


 • Jordi Vitrià Marca

  Vocal

  Jordi Vitrià Marca és Catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat de Barcelona (UB), llicenciat en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona (1986, UAB) i doctor en Informàtica (UAB, 1990). Té una dilatada experiència professional en investigació, fonamentalment en les àrees d'aprenentatge automàtic i visió per computador, àmbits en els que ha publicat més de 100 articles. La seva docència es distribueix entre l'algorísmica, la ciència de dades i la visió per computador. Actualment és el Director del Màster de Fonaments de la Ciència de Dades de la UB.