L'editor gràfic Ferran Morales va ser el formador, el passat dia 4 de febrer, de la tercera i última sessió dedicada a infografies del "Pla de Formació específic sobre dades obertes" del concurs Repte Barcelona Dades Obertes. El Ferran Morales, que actualment treballa al diari Mundo Deportivo té una àmplia experiència professional i com ell mateix diu, és un apassionat de les noves narratives a l'hora de presentar les dades sempre pensant en l'usuari final.

La sessió va ser molt pràctica i va focalitzar-se en les eines Datawrapper i Genially emfatitzant en la importància de la metodologia de treball. Va remarcar que encara que algunes eines poden ser complexes d'utilitzar inicialment, els docents assistents al curs ja han anat adquirint coneixements relacionats en el pla formatiu i la corba d'aprenentatge els serà molt ràpida.

Ara, els professors i professores ja poden treballar les dades obertes a l’aula amb els seus alumnes i estem segurs que, com en les edicions anteriors, ens sorprendran amb treballs interessantíssims.

Recordem també que la participació al concurs es pot fer també directament, sense participació a aquest pla formatiu, presentant un projecte tal com indica a les Bases i la Convocatòria.

A l'apartat 'Materials formatius' es publica document i el vídeo de la sessió.