Esteu aquí

kobe


FINALISTES BARCELONA 2018


finalistes barcelona

finalistes kobe


Tema: Mobilitat


Migració interna en la Ciutat de Barcelona (2016)

Descripció: Els canvis de domicili entre barris són una dada clau per a estudiar els processos de gentrificació, que són tot un repte per a Barcelona. L’objectiu d’aquesta dataviz és entendre millor com són els fluxos de canvi de residència que es generen a la ciutat.

Autor/s: Albert Carbonell i Lluís Barril


Utilització del servei de bicing de Barcelona

Descripció: Aquest mapa interactiu permet visualitzar com és l’ús del servei de Bicing de Barcelona al llarg d’un dia. A partir d’aquesta informació, es poden extreure conclusions com, per exemple, a quines àrees de la ciutat hi ha una manca de bicicletes per a poder millorar el servei.

Autor/s: Josep Sitjar Suñer (SIGTE)


On viu la gent com tu?

Descripció: La segregació urbana és la tendència de la població d’agrupar-se segons les seves característiques socials i demogràfiques. Aquesta dataviz mostra una radiografia de com es distribueixen els grups socials arreu de la ciutat de Barcelona, barri per barri.

Autor/s: Sabina Batlle Baró


Quina realitat social travessa la línia L1?

Descripció: L’objectiu d’aquest projecte és veure la realitat social no a partir del barri com a unitat, com es fa tradicionalment, sino a partir de totes les realitats que convergeixen en una mateixa línea de metro com és la L1. La dataviz analitza com canvien els índex d’atur i de llicències turístiques a mesura que el metro avança per les diferents estacions.

Autor/s: Mediaurban



Tema: Incidències


BCN Open Data Maps / Peticions ciutadanes gestionades per l'Ajuntament de Barcelona el primer semestre de 2018

Descripció: Quin tipus de peticions fa la ciutadania a l’Ajuntament? Per quin canal es posen en contacte els barcelonins amb el consistori? A quin barri es demana més actuació per part de l’Ajuntament? Aquest mapa interactiu mostra les peticions ciutadanes gestionades per l’Ajuntament de Barcelona durant el primer semestre de 2018.

Autor/s: Jorge Rodríguez, Miguel Mayorga, María Pía Fontana


Incidències i altres contactes realitzats a l'Ajuntament de Barcelona

Descripció: Aquest gràfic mostra quin tipus de contacte estableix la ciutadania amb l’Ajuntament de Barcelona. Descriu si els barcelonins contacten amb el consistori per a queixes, consultes, incidències o altres, quins barris són els més actius quant a relacionar-se amb el consistori i si les consultes creixen o no any rere any.

Autor/s: Marc Fresquet Rius



Tema: Espais Públics


Anàlisi dels Espais Públics a Barcelona: Nom vs Forma

Descripció: Per què els espais públics de Barcelona es diuen com es diuen? Aquest gràfic desgrana com són els noms dels espais públics de la ciutat tenint en compte dos valors: l’evolució del paper de l’home i la dona i les ocupacions més influents i les fites importants en la construcció de la ciutat.

Autor/s: Hourcouripe María Florencia Gonzalez Sofia


BCN Assist: Mapa de serveis bàsics i gratuïts per a persones amb risc d’exclusió social

Descripció: Moltes de les persones que arriben o viuen a Barcelona en situacions de precarietat tenen, entre els seus recursos limitats, un telèfon mòbil. Partint d’aquesta realitat, gràcies a aquest mapa les persones en risc d’exclusió social poden informar-se sobre l’oferta de serveis bàsics i gratuïts que hi ha a la ciutat.

Autor/s: Maria Macià Coma



Tema: Retrat Social


Envelliment i discapacitat: un repte present i futur

Descripció: L’envelliment de la població i la discapacitat són dos reptes, presents i futurs, per a ciutats intel·ligents, com Barcelona. Aquest gràfic és una radiografia detallada de la població que es troba en aquestes condicions i de l’oferta de serveis públics disponibles per a cobrir les seves necessitats.

Autor/s: Blanca Cegarra i Sandra Edo (Equip tècnic de l'Observatori de la Discapacitat Física)


Discovering Barcelona

Descripció: Aquest conjunt de visualitzacions de dades informa la població sobre característiques demogràfiques i socials de la ciutat que ajuden a entendre el nostre comportament. Quina esperança de vida tenim els barcelonins? Quins noms posem als nostres fills? De quin origen són les persones que arriben a la ciutat des de l'estranger?

Autor/s: Xavier Vivancos García