Atur registrat per sexe per barris de la ciutat de Barcelona

L’atur registrat correspon a les dades que provenen del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que les publica a través de l’Observatori del Treball i Model Productiu. Aquestes són dades registrals de les persones inscrites a les oficines de Treball fins a una escala territorial municipal.

Les dades que es presenta en aquest dataset correspon a una estimació feta pel Departament d’Estadística i Difusió de Dades de l’atur registrat de Barcelona a nivell de barri a partir de les dades facilitades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per codi postal.

Segons el SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal), l’atur registrat és el resultat de la suma de les demandes d’ocupació pendents del mes anterior i de les registrades durant el mes en curs, menys les baixes de demandes en el mes en curs i les demandes de no aturats.

Les dades que es mostren són una estimació a nivell de barri de l’atur registrat a partir de les dades de codi postal, aplicant el pes de cada barri la proporció de població resident a cada districte postal. Els resultats han estat convenientment arrodonits i es mostren sense decimals. Per aquesta raó algun total pot no coincidir amb la suma del total d’aturats de Barcelona que publica l’Observatori del treball i model productiu de la Generalitat de Catalunya.

Demanda d’ocupació son totes aquelles persones que es registren a les oficines d’ocupació per buscar una feina. Inclou els aturats i els treballadors que desitgen canviar de treball. A partir del any 2015 la demanda d’ocupació inclou l’atur registrat i la demanda de no aturats.

Atur registrat és el nombre de persones de 16 anys i més que cerquen ocupació, hagin treballat amb anterioritat o no, i que es troben registrades a les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya o del Servei Públic d'Ocupació Estatal.

Camp Descripció

01.Any

Any de les dades

02.Mes

Mes de les dades

03.Codi_Districte

Codi del Districte de la ciutat de Barcelona

04.Nom_Districte

Nom del Districte de la ciutat de Barcelona

05.Codi_Barri

Codi del barri de la ciutat de Barcelona

06.Nom_Barri

Nom del barri de la ciutat de Barcelona

07.Sexe

Sexe de les persones

08.Demanda_ocupacio

Demanda d'ocupacio dels treballadors de la ciutat de Barcelona

09.Nombre

Nombre de persones

Llicència: Creative Commons Attribution 4.0 [Open Data]

Grau d'obertura:

Dada i recursos

Etiquetes

Mostra més Oculta

Informació addicional

Camp Descripció
Títol Atur registrat per sexe per barris de la ciutat de Barcelona
Més informació http://www.bcn.cat/estadistica/catala/dades/barris/ttreball/atur/index.htm
Font Departament d'Empresa i Ocupació. Generalitat de Catalunya
Geolocalització No
Informació històrica
API CKAN disponible
Token requerit No
Gerència Gerència Municipal
Departament Oficina Municipal de Dades - Departament d'Estadística i Difusió de Dades
Data publicació 01/10/2014
Freqüència actualització Mensual
Visites recents (últimes 2 setmanes) 24
Visites totals 910