Esteu aquí

Torna el concurs sobre dades i ciutadania: World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe

Després de l’èxit de la primera edició, que va tenir lloc l’any passat per celebrar el 25è aniversari de l’agermanament de les ciutats de Barcelona i Kobe (Japó), torna el World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe. El concurs, organitzat en paral·lel a aquestes dues ciutats, té com a objectiu que la ciutadania aporti idees sobre com millorar aspectes de la ciutat mitjançant l’anàlisi de dades i la creació d’una visualització, que pot prendre forma d’infografia, gràfic, mapa interactiu i demés.

L’Ajuntament de Barcelona ha registrat la denominació Open Data BCN i el logotip que la identifica a l’Oficina Española de Patentes y Marcas

Amb els codis M 3713011  i M 3746181 respectivament l’Ajuntament de Barcelona ha registrat a l’Oficina Española de Patentes y Marcas la denominació Open Data BCN i també el logotip que la identifica.

Per el que respecte al nom, Open Data BCN, s’ha valorat que amb aquesta acció la identificació del nostre servei en els diferents cercadors serà inequívoca i això en facilitarà l’accés a tots els interessats,  atenent que quasi bé un 50% d'accessos al portal provenen de fora del nostre territori.

Fi de la implementació del canvi qualitatiu en els datasets amb dades de Cultura publicats al portal Open Data BCN

Durant 4 mesos, i com vam anunciar en la corresponent novetat, s'ha realitzat en els datasets publicats al portal Open Data BCN que contenen dades de Cultura, un canvi qualitatiu no comportant en cap cas una pèrdua d'informació.

Aquest canvi es dóna ara per finalitzat destacant el benefici d'augmentar el potencial d'anàlisi per l'usuari reutilitzador ja que permet creuar dades amb molta més agilitat i facilita la creació de nous indicadors i, per al gestor del sistema, facilita la gestió i manteniment al reduir el nombre de datasets i recursos publicats.

Descobriu els datasets amb informació històrica del catàleg d'Open Data BCN

Molts datasets del portal Open Data BCN  també tenen publicats recursos amb dades històriques. Què vol dir això? Doncs que no només es publica la informació actual del sistema de gestió corresponent, amb la periodicitat indicada, si no que  també estan a l'abast de tots els usuaris dades d'anys, trimestres o mesos anteriors permetent realitzar diferents estudis i comparatives.  El catàleg, en facilita la cerca mitjançant el  filtre ' Informació històrica: Si'

World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe. Acte públic de presentació de visualitzacions finalistes

En el marc de la Smart City Expo World Congress 2018, ahir dia 14 de novembre va tenir lloc l'acte públic de presentació de les visualitzacions finalistes del World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe.

Català

La Green City Hackathon, un anàlisi expert de la xarxa de carrils bici de la ciutat de Barcelona

En el marc del congrés BigSurvey18, la Green City Hackathon reuneix prop de 25 experts  d’ 11 països diferents, especialistes en l’anàlisi de dades, estadística, investigadors i professors entre altres... per analitzar i fer propostes de la xarxa de bicicletes de la ciutat de Barcelona a partir de les dades publicades al Portal Open Data BCN .

Català

El World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe: un nou repte ciutadà per visualitzar les ciutats intel·ligents!

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de l'agermanament entre Barcelona i Kobe, les dues ciutats han organitzat conjuntament una proposta que es mostrarà a l’Smart City Expo World Congress  2018 el 14 de novembre.

La participació ciutadana i la transparència institucional són les claus del nou repte proposat per l'Ajuntament de Barcelona, el World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe. Des del 2011, Barcelona posa a disposició del públic el portal Open Data BCN, pioner a Espanya, que compta amb més de 440 datasets. A partir de les dades publicades, es planteja un procés obert de creació de visualitzacions que s'adreça a tothom que tingui habilitats i capacitats per entendre, analitzar i visualitzar dades obertes.

L'objectiu és projectar els desafiaments futurs d'una ciutat intel·ligent com Barcelona. L'Ajuntament busca també fomentar l’ús de les dades obertes per part de la ciutadania i promoure l'elaboració de propostes basades en el seu anàlisi. La sobirania de les dades passa perquè la ciutadania sigui capaç de desenvolupar un esperit crític envers el seu ús.

Publiquem l'inventari d'aparcaments sota superfície de la xarxa B:SM a la ciutat de Barcelona

El portal Open Data BCN publica l'Inventari d'aparcaments sota superfície de la xarxa B:SM (Barcelona de Serveis Municipals) a la ciutat de Barcelona. Totes les característiques dels aparcaments com són, la localització, els horaris, les tarifes o el tipus de serveis disponibles estan detallades en aquest dataset. Aquestes dades s'afegeixen a les ja publicades sobre els aparcaments en superfície de la mateixa xarxa a la ciutat.

Les dades d’Aparcaments en superfície de la ciutat de Barcelona disponibles al portal

El portal Open Data BCN publica per primera vegada la informació sobre els trams, els horaris, les tarifes i els colors dels Aparcaments en superfície de la ciutat de Barcelona. Les places de l’Àrea Verda, Blava, Exclusiva per a residents i Distribució Urbana de Mercaderies ja estan a punt per ser tractades per part de tota la comunitat de reutilitzadors.