Esteu aquí

Les dades d'àmbit ciutat de CartoBCN ja són accessibles des d'Open Data BCN

El portal Open Data BCN incorpora les dades d'àmbit ciutat del portal CartoBCN, el portal d'informació cartogràfica de l'Ajuntament de Barcelona. Poden localitzar-se a partir de la paraula clau CartoBCN.

S'aprofita aquesta incorporació per relacionar-les també amb els geoserveis del GeoportalBCN, ja accessibles des de fa temps des del portal de dades obertes.

Es pretén amb aquesta inclusió, facilitar la cerca de la informació entre diferents portals de la corporació local a tots els ciutadans.

Les dades de Plànol BCN, ara en format reutilitzable al portal Open Data BCN

Les dades que es mostren a Plànol BCN, el plànol de la ciutat de Barcelona, i en concret a l'apartat Serveis i equipaments, es van incorporant de forma gradual en format reutilitzable al portal Open Data BCN. Respectant els mateixos noms dels grups es poden trobar les dades de Serveis Socials, Restaurants, Esports, Sanitat...

La cerca per la paraula clau Plànol BCN pot ser d'ajuda per localitzar-los.

Incorporem Tokens d'accés a recursos d'Open Data BCN

Per tal de millorar l'accés a les dades, en especial les que s'actualitzen més sovint, i per evitar que s'exhaureixi la quota d'accessos a causa de peticions recurrents amb afectació del temps de resposta o disponibilitat per a la resta d'usuaris, incorporem en alguns datasets del portal Open Data BCN l'accés mitjançant token d'accés d'usuari.

El filtre habilitat al catàleg permet seleccionar els datasets amb aquesta característica en els quals s'ha indicat convenientment com realitzar l'accés. Tanmateix, a l'apartat Desenvolupadors també es pot trobar informació d'utilitat.

Dades referents a Esports de la ciutat de Barcelona, s'incorporen al catàleg

Afegim al catàleg del portal Open Data BCN més dades referents a Esports de la ciutat de Barcelona. S'afegeix al dataset Llista d'equipaments d'esports de la ciutat de Barcelona, la informació que es pot visualitzar al plànol de la ciutat a l’opció Serveis i equipaments > Esports, i que ara ja es pot trobar també en format reutilitzable. Així, Instal.lacions esportives de la ciutat de Barcelona, Esports d'equip de la ciutat de Barcelona i Esports individuals de la ciutat de Barcelona són les noves dades que els reutilitzadors trobaran en format .csv i freqüència d'actualització mensual.

El Repte Barcelona Dades Obertes i el World Data Viz Challenge Barcelona-Kobe exemples del "Decàleg de principis de dades ciutadanes" d'Eurocities

Eurocities, aquesta gran xarxa de ciutats europees, ha seleccionat la iniciativa Repte Barcelona Dades Obertes com el principal exemple del primer principi del Decàleg de principis de dades ciutadanes. També l'ha relaciona amb els principis 2, 9 i 10. Es reforça així la ciutat de Barcelona com a referent en la introducció de les dades obertes en el món educatiu.

També el World Data Viz Challenge Barcelona-Kobe es un projecte destacat, en aquest cas, dins el grup d' altres exemples i també en relació als principis 1, 2, 9 i 10.

Ja tenim els 6 projectes finalistes de la World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe!

Ja tenim els 6 projectes finalistes de Barcelona del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe i els seus autors que, junt amb els de la ciutat japonesa de Kobe, exposaran a l'acte final que tindrà lloc en el marc de l'Smart City Expo World Congress el proper dimarts 19 de novembre.

El jurat d’experts ha valorat tots els treballs presentats amb diverses temàtiques tot i que enguany vam alinear el concurs amb el Pla Clima i s'ha fet èmfasi a “les ciutats i l’emergència climàtica”. Bona part dels treballs lliurats hi han fet referència.

Els finalistes proposen solucions a les conseqüències de l’escalfament global, aborden temàtiques com la mobilitat en moto per la ciutat, els camins escolars més recomanables o l’impacte que tenen les compres on-line.

Moltes felicitats a tots per contribuir a millorar aspectes de la nostra ciutat!

Les dades del clima, Temperatures i Precipitacions de la ciutat de Barcelona disponibles al portal

El portal Open Data BCN publica dades en relació al clima a la ciutat de Barcelona. Es tracta del dataset Temperatures mitjanes mensuals de l’aire de la ciutat de Barcelona des de 1780, una sèrie de temperatures mitjanes mensuals mostrades en graus centígrads (ºC) i del dataset Precipitacions acumulades mensuals de la ciutat de Barcelona des de 1786, amb les dades de les precipitacions mensuals acumulades des del 1786 representades en mil·límetres. Aquestes dades han pogut ser publicades gràcies a la col·laboració amb el Servei Meteorològic de Catalunya, organisme de la Generalitat de Catalunya.

Torna el concurs sobre dades i ciutadania: World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe

Després de l’èxit de la primera edició, que va tenir lloc l’any passat per celebrar el 25è aniversari de l’agermanament de les ciutats de Barcelona i Kobe (Japó), torna el World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe. El concurs, organitzat en paral·lel a aquestes dues ciutats, té com a objectiu que la ciutadania aporti idees sobre com millorar aspectes de la ciutat mitjançant l’anàlisi de dades i la creació d’una visualització, que pot prendre forma d’infografia, gràfic, mapa interactiu i demés.

L’Ajuntament de Barcelona ha registrat la denominació Open Data BCN i el logotip que la identifica a l’Oficina Española de Patentes y Marcas

Amb els codis M 3713011  i M 3746181 respectivament l’Ajuntament de Barcelona ha registrat a l’Oficina Española de Patentes y Marcas la denominació Open Data BCN i també el logotip que la identifica.

Per el que respecte al nom, Open Data BCN, s’ha valorat que amb aquesta acció la identificació del nostre servei en els diferents cercadors serà inequívoca i això en facilitarà l’accés a tots els interessats,  atenent que quasi bé un 50% d'accessos al portal provenen de fora del nostre territori.