Després de l’èxit de la primera edició, que va tenir lloc l’any passat per celebrar el 25è aniversari de l’agermanament de les ciutats de Barcelona i Kobe (Japó), torna el World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe. El concurs, organitzat en paral·lel a aquestes dues ciutats, té com a objectiu que la ciutadania aporti idees sobre com millorar aspectes de la ciutat mitjançant l’anàlisi de dades i la creació d’una visualització, que pot prendre forma d’infografia, gràfic, mapa interactiu i demés.

El challenge està impulsat per Open Data BCN, el servei de dades obertes de l’Ajuntament Barcelona, que disposa al seu portal de més de 450 conjunts de dades o datasets, classificats en cinc grans temes: ciutat i serveis, territori, població, administració i economia i empresa. Tot i que es pot tractar qualsevol tema relacionat amb la ciutat de Barcelona, aquest any fem èmfasi en la temàtica les ciutats i l’emergència climàtica, òbviament, ho deixem a criteri dels participants. D’aquesta manera, el concurs s’alinea amb el Pla Clima, el qual integra totes les línies de treball que porta a terme l’Ajuntament de Barcelona al voltant del repte del canvi climàtic.

D’entre tots els projectes presentats, el jurat format per especialistes en anàlisi i aplicacions de dades seleccionarà els 6 finalistes de Barcelona. A Kobe, paral·lelament també es seleccionaran 6 finalistes, que viatjaran fins a Barcelona per exposar les dataviz conjuntament durant l’esdeveniment Smart City Expo World Congress, que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 21 de novembre de 2019.

Període d’admissió dels treballs obert del 16 de setembre al 31 d’octubre de 2019. Trobareu la informació a la pàgina de l’esdeveniment World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe.

Us animeu a participar-hi?