Esteu aquí

Visualitzacions de dades

En aquesta secció pots veure les millors Visualitzacions dels nostres usuaris.

dilluns, 25 juliol, 2016

Ferran Pérez Gamonal , estudiant d'últim curs d'Enginyeria de Sistemes Audiovisuals a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de la UPC, que ha estat treballant en els mesos previs a la seva graduació en el projecte Open Data BCN a l'IMI (Institut Municipal d'Informàtica), i ha elaborat, a partir de dades publicades a Open Data BCN, la visualització dels Centres de Culte per barris relacionats amb el lloc de naixement (

dimecres, 13 juliol, 2016

Iban Tarrés, geògraf i tècnic en SIG, ha elaborat un mapa dels punts d'accés a Wifi gratuïts de Barcelona. Aquesta visualització s'ha creat gràcies al conjunt d'informació publicat al Portal Open Data BCN . El mapa mostra les zones amb més i menys densitat de punts d'accés.

dilluns, 11 juliol, 2016

Lluís Esquerda , professional de l'extracció de dades i que ja vam entrevistat a l'apartat "Experiències d'ús", ha elaborat a partir de les dades publicades a Open Data BCN el mapa de l'estat del bicing a la ciutat de Barcelona. Es pot veure, en temps real, el nombre de bicicletes disponibles en cada una de les estacions repartides per tota la ciutat.

dimarts, 22 setembre, 2015

L’estudi d’arquitectura 300.000 Km/s ha elaborat el mapa interactiu Geographies of innovation, que visualitza les diverses iniciatives innovadores que s’estan desenvolupant actualment a Barcelona.

dilluns, 7 setembre, 2015

Carlos Carrasco, investigador del centre Cities in Motion de l'IESE Business School i soci d'Eixos.cat, ha dut a terme una visualització de dades obertes sobre l’accessibilitat al transport públic a la ciutat de Barcelona (metro, bus, FGC o Tram) en funció de la distància i la densitat de població resident en cada illa. Carrasco ha fet servir dades del portal per determinar el contorn i població de les illes, i la geolocalització de les parades de les parades de transport públic.

dimecres, 15 juliol, 2015

La publicació del conjunt d'informació d’Accidents gestionats per la Guàrdia Urbana a Barcelona ha generat visualitzacions de gran qualitat per part de diversos usuaris del portal. La informació que conté el conjunt objecte de les visualitzacions permet veure diversos paràmetres relatius als accidents gestionats per la Guàrdia Urbana a Barcelona l’any 2014, com ara la data, el lloc, o el nombre de víctimes i vehicles implicats.

dimecres, 11 març, 2015

L’estudi 300.000 Km/s va dur a terme el projecte atNight per interrogar-se sobre els elements que defineixen el paisatge nocturn en el marc de la ciutat de Barcelona. Una de les cartografies resultants de la iniciativa és aquesta que es presenta a continuació titulada ‘Moviment vs. Densitat’, que pretén il·lustrar com es correspon l'espai viari i l'espai privat.

divendres, 20 febrer, 2015

L’investigador del centre Cities in Motion de l'IESE Business School i soci d'Eixos.cat Carlos Carrasco ha dut a terme una visualització de la densitat poblacional en l'àmbit d’illa de la ciutat de Barcelona a partir de dades proporcionades pel portal Open Data de la ciutat. Carrasco, aficionat a la visualització de dades, ha fet fins a quatre visualitzacions diferents d’aquest concepte: amb carrerer incorporat i sense, i amb les zone de menys densitat i sense.

dimarts, 27 gener, 2015

El geògraf Juanjo Vidal ha dut a terme una visualització de l’arbrat viari de la ciutat de Barcelona a partir de les dades publicades al portal Open Data de la ciutat en què es comptabilitzen més de 170.000 registres. Cal tenir en compte que el concepte d'arbrat viari correspon als arbres que hi ha als vials. No inclou, per tant, ni els dels parcs, ni l'arbrat de zona, ja que aquests tenen un tractament de gestió diferent.